czwartek, 19 maja 2016
Puszysty omlet z owocami
Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki
szczypta soli
olej do natłuszczenia patelni
opcjonalnie:
owoce
jogurt
dżem
Przygotowanie:
Żółtka oddzielamy od białek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy je na sztywno. Do ubitych białek dodajemy powoli żółtka oraz mąkę i wszystko delikatnie mieszamy tak żeby masa nie opadła
Rozgrzewamy patelnię nasmarowaną olejem i wylewamy masę. Smażymy na średnim ogniu ok. 5 minut. Odwracamy omlet na drugą stronę i smażymy do zrumienienia się.
Wykładamy delikatnie na talerz i dodajemy owoce, jogurt lub inne ulubione dodatki.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz