piątek, 19 sierpnia 2016
Babeczki z masą budyniową
Składniki:
300 g mąki
100 g cukru pudru
200 g masła
2 żółtka
szczypta soli
1 budyń waniliowy
250 ml mleka
1 opakowanie bitej śmietany w proszku
owoce do dekoracji
Przygotowanie:
Mąkę przesiewamy przez sito i dodajemy szczyptę soli, Dodajemy masło posiekane na kawałki i cukier puder, następnie żółtka i szybko wyrabiamy ciasto. Foremki smarujemy cienką warstwą masła, ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki. Dociskamy do dna palcami i nakłuwamy widelcem. Tak przygotowane wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez ok. 15 minut.
Budyń przygotowujemy używając 250 ml mleka. Gdy przestygnie dodajemy bitą śmietanę i miksujemy na jednolitą masę. Wykładamy na babeczki i dekorujemy owocami.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz