Biszkopt:
3 jajka
szklanka cukru
niepełna szklanka mąki
1/3 szkl. wody
łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
400g serka na sernik bądź bardzo gęstego jogurtu
2 opakowania cukru waniliowego
3 jajka
szklanka cukru
niepełna szklanka mąki
1/3 szkl. wody
łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
400g serka na sernik bądź bardzo gęstego jogurtu
2 opakowania cukru waniliowego
2 -3 łyżki cukru pudru
ok. 10 truskawek
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę dodając cukier. Dodajemy resztę składników(żółtka,mąkę,wodę,proszek).
Foremkę lub zwykłą blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na nią całą masę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C na 15 min. Zrolowany biszkopt odstawiamy do wystygnięcia. W między czasie mieszamy serek z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Wystudzony biszkopt delikatnie rozwijamy i smarujemy serkiem, następnie układamy truskawki. Zawijamy całość. Gotową roladę zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
ok. 10 truskawek
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę dodając cukier. Dodajemy resztę składników(żółtka,mąkę,wodę,proszek).
Foremkę lub zwykłą blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na nią całą masę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C na 15 min. Zrolowany biszkopt odstawiamy do wystygnięcia. W między czasie mieszamy serek z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Wystudzony biszkopt delikatnie rozwijamy i smarujemy serkiem, następnie układamy truskawki. Zawijamy całość. Gotową roladę zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz